>
Ciasta i desery najpyszniejsze są świeże, jednak niezwykle rzadko są szykowane bezpośrednio przed podaniem. Zwykle od momentu ich wykonania, do chwili, gdy zachwycą podniebienie konsumentów, upływa co najmniej kilka godzin. Jak więc prawidłowo przechowywać te delikatne wyroby w cukierni czy kawiarni, by zachowały smak, konsystencję i doskonały wygląd do czasu, kiedy trafią do klientów? Odpowiedzią są specjalne witryny cukiernicze, popularnie nazywane „ciastkarkami”. W ofercie RAPA mamy kilka wariantów tych mebli i urządzeń. Sprawdź, które będą najlepiej pasować do Twojego biznesu i jakie słodkości możesz w nich przechowywać!
Witryny cukiernicze chłodzone
Część ciast i deserów, by utrzymać formę i walory smakowe wymaga przechowywania w warunkach chłodniczych. Należą do nich przede wszystkim ciasta z kremem, bitą śmietaną lub owocami, rolady, torty, serniki, a także lekkie musy. W odpowiednio niskiej temperaturze, oscylującej pomiędzy 3°C a 8°C możesz, przechowywać je do dwóch dni. Po tym czasie mogą stracić kształt i smak. W oczekiwaniu na klientów pięknie wyeksponujesz je w chłodzonych witrynach cukierniczych RAPA: Excellente C, Excellente C L, C-A lub C-B. Urządzenia te, dzięki chłodzeniu dynamicznemu oraz kurtynie powietrznej zapobiegającej nagłemu napływowi ciepłego powietrza podczas otwierania, zadbają o to, by Twój asortyment jak najdłużej wyglądał pięknie i smakował wybornie.
Witryny cukiernicze neutralne
Wiele słodkich wypieków nie potrzebuje chłodzenia, by zachować przez dłuższy czas to, co w nich najlepsze. Mogą być przez kilka dni przechowywane w temperaturze pokojowej, czyli ok.18°C. Warto jednak zabezpieczyć je przed obsychaniem. Dlatego kruche ciastka, bezy, pierniki, muffiny czy faworki, a także ciasta o nieco większych gabarytach i pieczone w formie, jak sękacze, makowce, ciasta drożdżowe czy babki ucierane możesz umieścić w witrynie neutralnej (niechłodzonej) RAPA: Excellente C LN lub C-AN. Witryny niechłodzone świetnie sprawdzą się także do wyeksponowania drożdżówek, rogalików, pączków, czy wyrobów z ciasta parzonego. Duża przestrzeń ekspozycyjna i wygodny dostęp do asortymentu od strony obsługi sprawiają, że to bardzo użyteczne i przydatne meble w każdej cukierni.
Lady kasowe i regały piekarnicze
Jeśli prowadzisz kawiarnię lub cukiernię będziesz potrzebować nie tylko witryn na ciasto. Z pewnością przydadzą ci się też meble uzupełniające, takie jak regały, np. model RP-C, RP-A1, RP-B1, w których możesz ułożyć produkty zapakowane w folię lub kartonowe pudełka, a także lady kasowe, przy których wygodnie zapakujesz ciasto i obsłużysz klientów. Pod tym kątem zaprojektowaliśmy lady LK-CA, LK-CB, LK-CC 90b.
Wszystkie elementy z linii A, B i Excellente łatwo połączysz w funkcjonalne zestawy. Oferujemy fachowe doradztwo w zakresie doboru odpowiednich urządzeń i mebli uzupełniających. Skontaktuj się z nami za pośrednictwem e-mail: rapa@rapa.lublin.pl lub pod numerem telefonu: 81 742 53 10