Stoły ze stali nierdzewnej RAPA

20 oct. 2022

Trudno wyobrazić sobie sprawnie działającą kuchnię w restauracji bez solidnych, obszernych blatów roboczych. Muszą one spełniać o wiele bardziej restrykcyjne kryteria od rozwiązań, które stosujemy w domu. Dlatego w profesjonalnych lokalach gastronomicznych najczęściej ciąg roboczy tworzy się z odpornych na intensywne użytkowanie i niezwykle funkcjonalnych stołów ze stali nierdzewnej. Właśnie wzbogaciliśmy o nie naszą ofertę!

 

Materiał do zadań specjalnych

 

Stal nierdzewna to zdecydowanie najlepszy wybór, jeśli myślisz o fachowym wyposażeniu kuchni. Szerzej pisaliśmy o tym naszym wcześniejszym artykule. Wybierając materiał na stoły gastronomiczne poszliśmy o krok dalej i zdecydowaliśmy się na stal nierdzewną kwasoodporną AISI 304. Do jej najważniejszych zalet należą duża wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne i odporność na działanie kwasów występujących w produktach spożywczych, takich jak warzywa, owoce, mięso czy mleko. Niebagatelne znaczenie ma też łatwość w czyszczeniu – gładka powierzchnia stołu zapobiega gromadzeniu się brudu i pozwala szybko i bez problemu usunąć wszelkie zanieczyszczenia.


 


 

Mocna konstrukcja

 

Stół w profesjonalnej kuchni powinien być mocny i stabilny. To gwarantuje wygodę i bezpieczeństwo pracy w dynamicznym i wymagającym środowisku. Właśnie dlatego postawiliśmy na konstrukcję spawaną oraz wyposażyliśmy meble w regulowane stopy o zakresie -5/+15 mm. Pozwala to możliwie najlepiej dopasować je do miejsca, w którym zostaną ustawione i dać Ci pewną przestrzeń roboczą.


 


 

Stół na miarę Twoich potrzeb

 

Doskonale zdajemy sobie sprawę, że w niewielkiej kuchni każdy centymetr jest na wagę złota i czasem trudno jest utworzyć wygodny ciąg roboczy ze standardowych mebli dostępnych na rynku. Dlatego w naszej ofercie istnieje opcja dopasowania długości stołu do indywidualnego wymiaru w zakresie od 1000 do 2000 mm. Jeśli potrzebujesz dodatkowego miejsca do przechowywania, możesz wybierać pomiędzy modelami stołów wyposażonych w jedną bądź dwie półki albo w zamykane szafki z półkami i drzwiami skrzydłowymi lub przesuwnymi. Stoły wykonujemy na głębokość 600 lub 700 mm oraz wysokość 850 mm.

 

 

 


 

Praktyczne rozwiązania usprawniające pracę

 

Wszystkie modele stołów przyściennych wyposażyliśmy w rant tylny, który uniemożliwia zsuwaniu się skrawków żywności poza obręb krawędzi stołu przy ścianie. To niezwykle wygodne, zważywszy, że w kuchni powinna panować wysoka higiena i czystość, a do przestrzeni za meblami trudno się dostać. Jeżeli chcesz, możesz też zdecydować się na stół z jednym lub dwoma rantami bocznymi. Modele z rantem tylnym wyposażyliśmy dodatkowo w kapinosy, czyli specjalnie wyprofilowane wykończenie blatu, zapobiegające zaciekaniu płynów z jego powierzchni pod dolną krawędź. Dla większej wygody i trwałości uchwyty mebli z drzwiczkami zaprojektowaliśmy tak, że stanowią ich integralną część, dzięki czemu nie ma możliwości ich wyrwania czy poluzowania, nawet przy bardzo intensywnym użytkowaniu. Zadbaliśmy o każdy szczegół, by nasze stoły były inwestycją na długie lata!

 

 

 

 

Jeżeli masz dodatkowe pytania związane z ofertą stołów gastronomicznych nierdzewnych lub innego produktu RAPA, zachęcamy do kontaktu z Działem Obsługi Klienta pod nr tel.: 81 742 53 10 lub pisząc na e-mail: rapa@rapa.lublin.pl. Jesteśmy do Twojej dyspozycji!

 

 

 

Vérifiez également