>
Każdy punkt garmażeryjny, w którym przygotowuje się i sprzedaje potrawy, aby działać sprawnie i wydajnie, potrzebuje niezawodnego sprzętu gastronomicznego. Dlatego wybór odpowiednich urządzeń to jedna z kluczowych decyzji, jakie należy podjąć w tym biznesie. Dobrze przemyślane i skompletowane urządzenia to świetna inwestycja na przyszłość. Poniżej opracowaliśmy przykładowy zestaw urządzeń i mebli ze stali nierdzewnej, które są podstawą funkcjonowania profesjonalnej kuchni i lokalu oferującego produkty garmażeryjne.
DLA GARMAŻERII - ZAPLECZE / KUCHNIA
1. Stoły nierdzewne
Oferujemy bardzo solidne meble ze stali nierdzewnej kwasoodpornej AISI 304. Do wyboru mamy stoły z korpusem bez półek, z jedną półką lub z dwiema półkami. Ponadto w ofercie znajdują się stoły zamykane z drzwiami skrzydłowymi lub rozsuwanymi. Blaty stołu wykończone są standardowo tylnym rantem. Za dopłatą można domówić dodatkowe ranty boczne.
2. Szafy zapleczowe nierdzewne i malowane
W naszej ofercie znajdują się przeznaczone do kuchni gastronomicznych nierdzewne szafy zapleczowe. Każdy model szafy możemy wykonać ze stali nierdzewnej - zarówno jej wnętrze (NW) jak i korpus zewnętrzny (NZ). Szafy standardowe malowane są na kolor RAL 9003, za dopłatą możliwe jest pomalowanie ich na dowolny kolor ze wzornika RAPA lub indywidualny. W przypadku szaf z serii Ecoline malowanie korpusu na kolor ze wzornika RAPA oferujemy w standardzie, bez dodatkowych opłat.
3. Szafy mroźnicze
Znakomitym wyborem w garmażerii będzie Szafa mroźniczą FAT, którą można urządzić po swojemu. W standardzie znajduje się zestaw półek na prowadnicach. Tych samych prowadnic można też używać do pojemników GN. Na zamówienie wyposażymy zamrażarkę w specjalne prowadnice pod tace na ciasto. Zadbaliśmy, by nasza szafa była maksymalnie energooszczędna. Z dziennym zużyciem na poziomie 3,65 kWh i zużyciem rocznym na poziomie 1332 kWh jest ona jednym z najbardziej energooszczędnych urządzeń tego typu na rynku!
DLA GARMAŻERII - LOKAL / STREFA KLIENTA
1. Lady grzewcze i chłodnicze
RAPA posiada w ofercie lady grzewcze z prowadnicami na pojemniki GN, idealne do potraw ciepłych. W standardzie urządzenie jest wyposażone w 3 komplety prowadnic. Maksymalnie możesz umieścić w ekspozycji 6 kompletów prowadnic, które zamówisz z oferty akcesoriów. Lady grzewcze z linii SiX gwarantują doskonałą ekspozycję towarów na powierzchni o głębokości 88 cm. Natomiast dla wyrobów wymagających przechowywania w warunkach chłodniczych przygotowaliśmy w ofercie lady chłodnicze. Lady grzewcze można swobodnie zestawiać z pozostałymi urządzeniami z linii SiX, by zyskać dodatkowe miejsce do ekspozycji lub pracy. Dla mniejszych lokali oferujemy lady z linii A i B, które idealnie sprawdzą się w eksponowaniu w wyrobów garmażeryjnych i zmieszczą się nawet w niewielkiej przestrzeni.
2. Szafy przeszklone jednostronnie i dwustonnie
Lokale gastronomiczne dobrze jest wyposażyć się w szafy przeszklone, które bardzo dobrze wyeksponują wszelkiego rodzaju produkty garmażeryjne, w tym ciasta i napoje. Szafy dwustronnie przeszkolone to także świetne rozwiązanie od strony obsługi – asortyment jest nie tylko dobrze widoczny dla klienta, ale także personelowi wygodnie go wyjąć i podać.
3. Witryny cukiernicze
W witrynach cukierniczych RAPA można serwować zarówno słodkie ciasta i desery, jak słone przekąski: kanapki czy sałatki, a także napoje. Lokale z ofertą garmażeryjną warto wyposażyć w eleganckie i funkcjonalne witryny chłodnicze z szybami prostymi (modele A i C) i giętymi (model B). Należy pamiętać, że modele z szybą prostą posiadają bardzo dużą dodatkową przestrzeń ekspozycyjną.